We zijn er trots op unieke kunstwerken te kunnen presenteren die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook een positieve invloed hebben op onze planeet. Al onze panelen zijn gemaakt van PET-vilt, een duurzame en milieuvriendelijke stof gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Deze innovatieve oplossing vermindert de hoeveelheid afval die in het milieu terechtkomt en geeft een nieuw leven aan materialen die anders verspild zouden worden.

Stap 1

Collectie van PET flessen

De eerste stap is het inzamelen van PET-flessen. Zodra de PET-flessen gesorteerd zijn, ondergaan ze een grondig reinigingsproces om labels en doppen te verwijderen.

Stap 2

Vermalen tot kleine stukken

Nadat de PET-flessen zijn verzameld en schoongemaakt, worden ze versnipperd tot kleine stukjes of schilfers om verdere verwerking te vergemakkelijken.

Stap 3

Gevormd tot polyester vezels

Vervolgens worden de PET-vlokken op hoge temperatuur gesmolten en gevormd tot polyestervezels. Het harde plastic wordt omgevormd tot een zachte, wolachtige textuur.

Stap 4

Vilten

Van deze vezels worden matten gemaakt, die vervolgens worden vervilt. Dit vilt wordt verwarmd en tot een plaat geperst. En van deze platen wordt onze kunst gemaakt.

Stap 5

Het eindproduct

Onze unieke wandtegels zijn gemaakt van PET-viltpanelen. Ze worden met precisie gesneden en gefreesd door een digitale snijmachine. Dankzij dit precieze freesproces kunnen we garanderen dat elk ontwerpdetail nauwkeurig wordt nagemaakt.